Незалежно від того, скільки коштують ваші баскетбольні кросівки, вони в кінцевому підсумку все-одно брудняться і вимагають чищення, догляду і дбайливого зберігання.

Чому ви повинні чистити баскетбольне взуття

  • Чисте і акуратне взуття - це перша естетична вимога.
  • Регулярне чищення захищає взуття від стійких плям і пошкоджень.
  • Чистка забезпечує більш тривале використання взуття.

Як чистити баскетбольні кросівки? Ми рекомендуємо Вам це вивчити.

Регулярне чищення запобігає осіданню плям і неприємних запахів на матеріалах вашого взуття.

Для досягнення найкращих результатів ви повинні часто мити баскетбольні кросівки вручну з м'яким милом і давати їм висохнути на повітрі природним шляхом. Ми не рекомендуємо використовувати пральну машину та фен.

Підготовчий етап

Перше, що вам потрібно зробити перед початком чистки - це видалити бруд, бруд і сміття, які прилипли до взуття. ви можете використовувати щітку для взуття або щітку з жорсткою щетиною, щоб легко видалити ці плями.

Видаливши все це, приготуйте розчин з теплої води і декількох крапель мийного засобу, наприклад засоби для миття посуду. Кількість розчину буде залежати від розміру вашого взуття і площі, яку ви хочете чистити.

Зверніть увагу, не використовуйте в суміші агресивні чистячі засоби або абразивні порошкові миючі засоби, вони можуть погіршити якість взуття.

Перед тим, як приступити до чищення взуття, зніміть шнурки. Ви можете очистити їх окремо тим же розчином.

Візьміть шматок м'якої тканини, губку або кисть для нанесення розчину на взуття. При виборі тканини намагайтеся, щоб її твердість відповідала матеріалам вашого взуття.

Етап очищення

Тепер нанесіть невелику кількість розчину на м'яку тканину, щітку або губку і акуратно витріть взуття. Чи не замочуйте тканину повністю. Ви можете використовувати зубну щітку або кінчик пальця під тканиною, щоб проникнути в шви і складки.

Круговими рухами злегка потріть стійкі плями і бруд. При необхідності можна нанести невелику кількість звичайної білої зубної пасти на змочену губку або щітку для видалення.

Після зовнішньої чистки зніміть устілки / вставки і очистіть їх так само, як ви це робили для взуття.

Для чищення шнурків їх можна змочити і протерти тієї ж сумішшю. Ви також можете прати їх у пральній машині. Однак, якщо шнурки зношені, надмірно зношені або забруднені, краще замінити їх новою парою.

Стадія сушіння

Нарешті, тримайте взуття в теплому і провітрюваному місці, щоб воно висохло природним шляхом. Не сушіть взуття під прямими сонячними променями або сушіть її феном, феном або іншими джерелами тепла. Ці процеси сушки можуть привести до усадки, розтріскування і втрати первісної форми вашого взуття.

Просушіть устілки / вставки таким же чином, як і для взуття. Крім того, для контролю запаху ви можете посипати їх трохи харчовою содою, перш ніж знову класти їх у взуття. Однак сушити шнурки можна де завгодно.

Зберігання взуття

Баскетбольні кросівки слід зберігати в місці, що дозволяє їм «дихати». Коли ви граєте в баскетбол, ваше тіло багато працює, а ноги, швидше за все, сильно пітніють. Щоб взуття залишалося свіжим, найкраще після носіння дати йому провітритися на відкритому просторі. Крім того, якщо баскетбольним кроссівкам не дати можливості провітритися, бактерії можуть швидко розмножитися всередині взуття до такої міри, що у них з'явиться сморід. Провітрювання взуття не тільки зберігає його чистоту, а й запобігає утворенню різких запахів.

Коли взуття повністю висохне, ви можете зберігати його в оригінальній сумці / коробці для взуття. Якщо у вас його немає, ви можете покласти їх в спортивну сумку.

Поради з утримання взуття в чистоті

  • Намагайтеся чистити взуття або шкарпетки після кожного носіння. Чим раніше ви очистите плями, сажу або бруд, тим легше буде вам їх видалити.
  • Завжди надягайте свіжі шкарпетки з взуттям, щоб звести до мінімуму неприємний запах.
  • Не залишайте взуття в спортзалі або спортивній сумці після гри, зберігайте взуття у відкритому місці. Це позбавить їх від запаху.
  • Дезодорант може постійно підтримувати ваше взуття у відмінному стані, спробуйте його використовувати.
  • Для більш тривалого використання надягайте баскетбольні кросівки тільки для ігорового майданчика.